מה ההבדל בין מלגזה חשמלית רגילה לבין מלגזת היגש?

מלגזה חשמלית לעומת היגש

 אחת השאלות המעסיקות את לקוחות צ'פניק היא לגבי ההבדלים המהותיים בין מלגזה חשמלית רגילה למלגזת היגש. בכתבה שלפניכם נעמיק בשימושים השונים של שתי המלגזות, מה שיעזור לכם להבין לעומק איזה כלי צמ"ה מתאים לצרכים שלכם.

בצ'פניק תוכלו ליהנות ממבחר רחב של מלגזות חשמליות ומלגזות היגש, עם אפשרות להתרשם מכלים אמינים המגיעים מהיצרניות המובילות בעולם, כגון Hyster. גם כאן, אנו בצ'פניק נסייע לכם לאתר את המלגזה החשמלית או מלגזת ההיגש המתאימה ביותר לצרכים היומיומיים שלכם במגוון תעשיות וסביבות עבודה שונות.

מה מאפיין כל מלגזה?

בטרם נצביע על ההבדלים בשימוש בין שני הכלים, חשוב כמובן להזכיר את המאפיין המרכזי של מלגזת היגש, המוכרת ככלי צמ"ה, הכוללת זרוע ארוכה ומשטח עבודה (המכונה בעצם היגש) שאותו יכול מפעיל המלגזה להאריך ולהגיע בצורה נוחה ובטוחה למטענים המאוחסנים בגבהים ועומקים שונים. מנגד, המלגזה החשמלית מהווה כלי העמסה ופריקה סטנדרטי, המצטיין בעומסי עבודה גבוהים.

אופן השימוש הייחודי למלגזות חשמליות

המלגזות החשמליות מהוות כלי צמ"ה מרכזי וכבד במסגרות תעשייתיות לפריקה וטעינה של חומרים וסחורות. שימוש בהן, דורש כלי חזק ומסיבי, ניתן לראות במחסנים המשמשים לתחום הבנייה ואף באתרי בנייה עצמם, שם המלגזות החשמליות משמשות לפריקה של משטחים שעליהם לבנות, בלוקים וחיבורי פלדה במשקלים של מאות ואלפי ק"ג.

מלגזה חשמלית לתעשיות

גם בתעשיית העץ, שבה פריקה וטעינה של עצים נחשבת לעבודה עם משקלים כבדים, מהווה המלגזה החשמלית את כלי הצמ"ה המועדף והרצוי, לעומת מלגזת ההיגש. לצד פריקה וטעינה של עצים וסחורות, נעשה שימוש תדיר במלגזות אלו גם לסידור וארגון ערמות עצים, בין אם אלו מגיעים בדמות ערמות עצים לא מסודרות, משטחים ובוודאי כבולי עץ ארוכים ועגולים.

בתעשיות הברזל והפלדה מהוות המלגזות החשמליות כלי הכרחי גם כן, כאשר עליהן לספק יכולת טעינה, פריקה והעברה של חלקי סחורות כבדים ומגושמים, ואף בהעברה מסודרת ויעילה של מכונות כבדות ומגושמות.

מלגזות חשמליות-יישומים

שאופן השימוש הייחודי למלגזות היגש

מלגזות היגש מיועדות לטעינה, פריקה והעברה של סחורות ומטענים במשקלים בינוניים וקלים. בנוסף, מלגזת ההיגש מהווה כלי המאפשר עבירות יעילה יותר בחללים קטנים וצפופים, וכן יכולת לפרוק ולטעון סחורה מנקודות גבוהות ועמוקות, מה שלא ניתן לבצע עם מלגזה חשמלית מסיבית.

באופן טבעי, נפגוש את מלגזות ההיגש במחסנים בהם האחסון מתבצע לגובה. בשיטת אחסון זו נעשה ניצול מרבי של החלל, כאשר סחורות במשקל בינוני וקטן מאוחסנות על משטחים בגבהים של עד 14 מטרים ואף יותר.

שימוש יעיל במלגזות היגש ניתן לראות גם במחסני מזון ובמחסני חברות קמעונאות גדולות. בתחום המזון, שבו אופן האחסון מחויב לסטנדרטים שונים, בין אם מדובר בתנאי טמפרטורה, הצורך באחסון מזון בגבהים משתנים או באחסון במקררים וחללי שימור עמוקים, מהווה מלגזת ההיגש את הכלי האידיאלי והנחוץ לעבודה יומיומית.

הבדל בין חשמלית והיגש

שילוב יעיל בין שני סוגי המלגזות בחלק ממסגרות התעשייה בישראל

לצד ההבחנה בין השימושים של שתי המלגזות, ניתן לראות בתעשיות רבות בישראל שילוב של שני הכלים יחד באותם חללי עבודה. שילוב הכלים בחלק מהמקרים נמצא יעיל, כאשר לכל מלגזה והמפעילים שלה משימות מוגדרות, ושני הכלים יכולים לשמש כחלק ממכלול רחב של עבודה. דוגמה לכך ניתן לראות במחסנים שבהם מלגזות ההגשה מבצעות פריקה של סחורה הנמצאת בגובה רב אל משטחי עץ מוכנים, בעוד שהעמסת משטחי העץ המוכנים אל המשאיות מתבצעת על ידי מלגזה חשמלית מסיבית, המסוגלת לבצע העמסה יעילה ובטוחה של כל משטח על גבי אותן משאיות.

 

 

דילוג לתוכן