בתחום הלוגיסטיקה, השואף ליעילות מרבית בעבודה, הפכו מלגזות ההיגש לכלי צמ"ה מרכזי ומשמעותי במסגרות תעשייתיות רבות בישראל וברחבי העולם. את מלגזות ההיגש לרכישה תוכלו למצוא גם כן באתר של צ'פניק.
תעשיות המעוניינות ברכישה של מלגזות היגש מבצעות מגוון רחב של בדיקות מקדימות על מנת לבחון אילו מלגזות היגש יתאימו בצורה מרבית לצרכים היומיומיים שלהן. בכתבה שלפניכם נעמיק אודות אותן מלגזות, זאת תוך התייחסות למאפיינים השונים שחשוב לקחת בחשבון, כשאלו קיימים במספר רחב של דגמים.
כיצד ניתן להגדיר במדויק מהי מלגזת היגש?
מלגזת היגש, הידועה בשם Reach Truck, הינה סוג של מלגזה שתוכננה באופן ייחודי לשימוש במחסנים ומרכזי לוגיסטיקה הנחשבים לצרים ומצומצמים. בניגוד למלגזות רחבות יותר, שיתקשו לתמרן באותם חללים, אותן מלגזות היגש מצוידות גם בתורן עם יכולות הגעה גבוהות יותר וסיבוב רדיוס קטן יותר במקום, מה שמאפשר להן להסתובב גם במקרים בהם הן נמצאות בחלל הסגור בין שתי שורות מדפים.
לצד מחסנים ומרכזי לוגיסטיקה רחבים, בהם השימוש במלגזות היגש פופולרי, ניתן בשנים האחרונות לראות שימוש באותן מלגזות גם בתעשיית הקמעונאות, כשבתעשיות אלו ניתן למצוא מחסנים רבים בהם קיים אחסון של מוצרים במדפים גבוהים, זאת בעבור ניצול מיטבי ומרבי של חללי האחסון.
ההבחנה שחשוב להכיר בין מלגזות מסורתיות למלגזות היגש
היכולת להבחין במבט ראשון בין מלגזות מסורתיות למלגזות היגש נובעת מעיצובן השונה. במלגזות מסורתיות תא המפעיל פונה קדימה, בעוד שבמלגזות ההיגש תא המפעיל פונה לצד.
שימוש במלגזות מסורתיות מיועד להעמסה והעברה של משאות רחבים וגדולים, ואותן ניתן להפעיל גם בשטחים חיצוניים. לעומת זאת, מלגזות ההיגש מאפשרות העמסה והעברה של משאות הנחשבים לבינוניים (לרוב עד 2,500 ק"ג), כאשר מרבית העבודה עימן מתבצעת בתוך חללי המחסנים ומרכזי הלוגיסטיקה השונים.
בכל הנוגע לגובה, מלגזות היגש מצטיינות בהגעה לגובה רב יותר, כשהגובה המרבי של חלק מהדגמים מגיע ל-14 מטרים, בעוד שהגובה המרבי של מלגזות מסורתיות הוא 5.7 מטרים בלבד.
בנוסף לכל אלו, חשוב לציין כי הרוב המוחלט של מלגזות ההיגש הנמכרות כיום הן מלגזות היגש חשמליות, המאובזרות במיטב הטכנולוגיות הקיימות, בין אם מדובר בסוללות חזקות ועמידות עם אפס פליטות, בעיצוב ייחודי ובארגונומיה ברמה גבוהה, שהופכת את הפעלתן לנוחה ובטוחה. מנגד, ניתן עדיין לראות בתעשיות רבות בישראל וברחבי העולם שימוש במלגזות מסורתיות הפועלות באמצעות מנועי דיזל, כאשר היכולת של חלק מהתעשיות לוותר על אותן מלגזות מסיביות לא תמיד אפשרית.
התאמת מלגזת ההיגש לרוחב המעברים הקיימים
כפי שציינו קודם, אותן מלגזות היגש מצטיינות כמלגזות המיועדות לעבודה במעברים צרים. עבור מחסנים הנמצאים בהקמה ופיתוח, הידיעה כי בשוק המלגזות קיימות מלגזות צרות, מאפשרת למתכנני המחסנים להקים מחסנים בהם מעברים צרים, מה שממקסם את יכולת האחסון בחללים השונים.
עבור קניינים בתעשיות השונות, קיימת חשיבות רבה בשיתוף פעולה עם הצוותים האחראים על ארגון ופיתוח של אותם מחסנים. יחד, יוכלו כולם לבחור את מלגזות ההיגש שיתאימו בצורה הטובה ביותר למאפייני המחסנים, כאשר קביעת רוחבי המעברים תתחשב כמובן ברוחב מלגזות ההיגש שיירכשו.
עבור תעשיות ומרכזים לוגיסטיים המוגבלים בשטחי נדל"ן לאחסון, מלגזות ההיגש מהוות את הפתרון האולטימטיבי עבורם, וזאת באמצעות השקעה כספית חד פעמית הכוללת רכישה מרוכזת של מספר מלגזות.
אלו העוסקים בהתאמת מלגזות היגש לחללי תעשייה מדגישים כי מלגזות היגש ברוחב של 1 עד 1.5 מטרים יתאימו למעברים ברוחב של 2.2 עד 2.5 מטרים. בכל הנוגע לסיבוב במקום, שמירה על רוחב מעברים של 2.5 מטרים תאפשר לרוב מלגזות ההיגש לבצע סיבוב במקום באופן חלק ובטוח וזאת מבלי הצורך לצאת קודם מאותם מעברים צרים.
גובה ויכולת העמסה מרבים
מלגזות הישג חדישות, נכון להיום, מסוגלות להגיע לגובה מרבי של 9 מטרים ואף יותר מכך תוך הרמת משקל של עד 2,200 ק"ג.
היכולת של מלגזות היגש להגיע לגבהים מאפשרת לתעשיות רבות לחשוב מחדש על אופן האחסון. בחללים בהם קיימות תקרות גבוהות, ניתן לנצל את אותו גובה לאחסון של ציוד רב.
אופן האחסון לגובה מביא עימו מספר דגשים שעל מחסנאים להכיר, כשאלו כוללים בראש ובראשונה את השאלה אילו משאות ומוצרים כדאי לאחסן בגובה רב ואלו למקם במדפים נמוכים יותר.
בתחום הקמעונאות, למשל, אחסון של מוצרים להם אורך חיי מדף ארוך יותר, כשאלו גם אינם נחשבים לכבדים, יהיו המוצרים שאותם יעדיפו המחסנאים למקם על גבי המדפים הגבוהים ביותר. כך, העמסתם ופריקתם של אותם מוצרים תהיה קלה ובטיחותית יותר עבור מלגזות ההיגש ומפעיליהם.
יכולות תמרון
רוחב מלגזות ההיגש מאפשר, כאמור, לכלים אלו להיחשב כבעלי רמת תמרון גבוהה. בנוסף, כלים אלו מאפשרים למפעיליהם לנוע איתם גם בתנועה לרוחב ולא רק קדימה ואחורה.
יכולות התמרון הגבוהות של מלגזות ההיגש לא רק מסייעות לתעשיות רבות למקסם את יכולת האחסון שלהן, אלא גם מאפשרות להן לנוע בכל נקודה במרחבי התעשייה. זאת, בניגוד לכלי צמ"ה אחרים, מונע מהן לבצע נסיעות ארוכות ומאתגרות יותר.