פתיחה מחודשת של סניף צ'פניק בדרום

מחפשים מלגזה בדרום? כל סוגי המלגזות, טרקטורים וציוד הרמה תחת קורת גג אחת בבאר שבע

קניית מלגזות בדרום

חברת דוד צ'פניק ובניו שמחה לבשר על פתיחה מחודשת של סניף בבאר שבע. מעכשיו בעלי עסקים, אתרי בניה, מרכזים לוגיסטיים, מחסנים, מפעלים, נמלי ים ותעופה יוכלו ליהנות מפתרונות שינוע והרמה מהמותגים המובילים בעולם.

contact button

דוד צ'פניק ובניו פועלת משנת 1973 ביבוא, שיווק ואחזקת מותגי צ.מ.ה מהמובילים בעולם. החברה מייצגת מותגים מובילים מאירופה, ארה"ב ואסיה אשר נחשבים למותגים האיכותיים ביותר בתחומם בכל הנוגע לציוד מכאני הנדסי המיועד לענפי התעשייה, החקלאות והתשתיות.

מחלקת שירות

מחלקת שירות

החברה מתגאה במחלקת שירות רחבה וחזקה אשר כוללת תומכים טכניים הנותנים מענה מהיר ומקצועי לקריאות השירות הנכנסות וכן מתפעלת צי ניידות המספקות שירות אחזקה בכל הארץ.

מגוון כלים

מגוון כלים

מבין תמהיל הכלים של צ'פניק ניתן למצוא: מלגזות חשמליות, מלגזות דיזל, מלגזות ענק מסיביות לשינוע מכולות מלאות, טרקטורים, ציוד הרמה למחסנים ועוד.

בכל קטגוריה יש מגוון רחב של דגמים השונים אלו מאלו במפרט ובהתאם לצורכי הלקוח: בכושר הנשיאה, בגובה אליו הם מגיעים, ביצועים ועוד.

מפרט עשיר

מפרטים עשירים

המפרט בכולן עשיר וכולל בתוכו אלמנטים ואביזרים שונים המעניקים בטיחות גבוהה, הנדסת אנוש מעולה למפעיל, מערכות הפעלה ידידותיות, יעילות תפעולית וביצועים גבוהים ללא מאמץ מיותר.

סניף דרום מציע אולם תצוגה עם מבחר דגמי כלים ונציגים מקצועיים אשר ישמחו לקבל אתכם, להציג ולספק מידע במקום.

קונים מלגזות בדרום – רק מחברה אמינה ובטוחה

מומלץ לרכוש מלגזות באזור הדרום אצל משווקים בעלי מוניטין בתחום. צ'פניק הינה ספק ותיק של משרד הביטחון, חברת החשמל, נמלי חיפה ואשדוד ועוד מספר חברות ממשלתיות שונות המביעות אמון מלא בחוסן הכלכלי של החברה.

מבחר דגמים של מיטב המותגים במקום אחד

יש ברשותכם מבחר גדול ממנו ניתן לבחור את אלו המתאימות ביותר. ברשותכם גם מערך שנועד לתיקונים ותחזוקה שוטפת. עם צ'פניק אתם יכולים לעבוד בלי הפסקות ובלי חשש לתקלות.

משרדי צפניק בדרום

מוזמנים להגיע לסניפנו בבאר שבע, להתרשם ממגוון רחב של כלי צ.מ.ה וליהנות מהכלי הטוב ביותר בהתאמה מושלמת אליכם. צ'פניק – הבית של המלגזות וטרקטורים. פתרון מושלם ומקיף לכל צורך!

כתובתנו בבאר שבע: החורש 36, באר שבע
טלפון: 08-6232144
שעות פעילות: ימים א' – ה' 8:00 – 16:00

מחכים לראותכם !

החשיבות בהתאמת מלגזות למחסן לצרכים שלכם

חללי תעשייה רבים כוללים בתוכם מחסנים בהם מתקיימת העמסה, פריקה ושינוע של סחורה כבדה ומסיבית. בחללים אלו נעשה שימוש יעיל במלגזות, כשאלו אמורות להיות מותאמות למאפייני המחסן ולצרכים היומיומיים של אותה תעשייה מקומית.

אנו בצ'פניק מאפשרים ללקוחות שלנו בישראל ליהנות ממגוון רחב של ציוד הרמה למחסנים. ציוד הכולל בתוכו לא רק מלגזות למחסן, אלא ציוד הכולל אף עגלת משטחים מכנית, עגלת משטחים חשמלית, מלגזון, מלקטת נמוכה ועוד.

contact button

מה שימש עובדי מחסן בעבר בטרם השימוש במלגזות למחסנים?

כיום לא ניתן למצוא מחסנים שבהם ציוד כבד שאינם עושים שימוש נבון במלגזות ובציוד הרמה ברמה טכנולוגית גבוהה.

בעבר, היכולת לשנע, להעמיס ולפרוק ציוד כבד בתוך מחסנים הייתה נחשבת למלאכה מסורבלת, מאתגרת ומסכנת חיים. שינוע, העמסה ופריקה של ציוד במחסנים היה נעשה באמצעות גלגלות ו\או שלשלאות.

שימוש בעזרים אלו הוביל לא פעם לפגיעה בציוד עצמו, במבנה המחסן והשלד שלו ולפגיעה משמעותית ומסכנת חיים של העובדים עצמם. השימוש באותם עזרים הוביל, לא פעם, לשינוע של ציוד וזאת תוך הידיעה כי העובדים במחסן לוקחים סיכונים שעלולים לעלות בחייהם.

כיום, חברות בינלאומיות המייצרות ומייצאות מלגזות למחסנים מחויבות לעמוד בתקני בטיחות מחמירים, כשתקנים אלו מבטיחים את שלומם של המפעילים ועובדי המחסנים, זאת תוך הקפדה של כולם על נהלי בטיחות שונים.

מלגזות למחסן סגור

מנהלי תעשייה ואלו האחראים על מחסנים, המעוניינים לרכוש מלגזות למחסנים שישמשו אותם, צריכים לקחת בחשבון מאפיינים פיזיים הנוגעים למחסן בו מתרחשת העבודה, כשבראש ובראשונה יש להתייחס לשאלה האם המחסן סגור או שמדובר במחסן סגור למחצה.

שילוב של מלגזות לעבודה רציפה בתוך מחסנים סגורים, דורשת בחירה במלגזות הנחשבות למלגזות ירוקות שבהן פליטת הגזים היא מינימלית וכאלו בעלות רמות רעש נמוכות. בחירה במלגזות אלו קריטית גם במחסנים בהם קיימות מערכות אוורור מתקדמות וזאת בכדי לשמור, בראש ובראשונה, על בריאותם של המפעילים והעובדים ולאפשר להם מרחב עבודה נעים ובטוח לאורך כלל שעות עבודתם במחסן.

במקרים ומדובר במחסנים סגורים למחצה או כאלו שרוב שטח העבודה של המלגזות הוא במחסן שאינו מקורה כלל, ניתן לקחת בחשבון גם מלגזות הנחשבות למזהמות יותר או כאלו המרעישות וזאת בכדי למלא צרכים אחרים של אותו מחסן, בין אם מדובר על מלגזה לה כושר הרמה גבוה, נסיעה במשטחים מאתגרים ועמידות גבוהה לתנאי חום וקור קיצוניים.

היכולת של מלגזות למחסן לעבור במעברים הצרים של המחסן

ברכישה של מלגזות למחסן, ברור לכל כי רכישת מלגזה נעשית בהתאמה למאפיינים השונים של המחסן. רוחב המעברים במחסנים מהווים בעצם עובדה מוגמרת ועל כן קיימת חשיבות מכרעת ברכישה של מלגזות שרוחבן יאפשר להן מעבר בכל נקודה במחסן וביכולת לתפעל בצורה מרבית את המלגזה בנקודות צרות ומאתגרות.

בבחינה ראשונית אילו מלגזות יכולות לשמש אותנו במחסן תתחיל במדידה של כלל המעברים במחסן, זאת תוך הצורך לקחת בחשבון גם את הציוד שאותו אנו מעמיסים ופורקים באותם מעברים. שילוב של מלגזה שרוחבה קצר במעט מהמעבר, אמנם יאפשר מעבר שלה, אך תפעולה יהיה מסורבל ועלול להוביל למקרים בהם לא נוכל להעמיס ולפרוק ציוד באותם מעברים.

מלגזה למחסן הכוללת מצלמה

חלק מהפיתוחים הטכנולוגיים בעולם הרכב מצאו דרכם גם לעולם הצמ"ה והמלגזות. עבודה עם מלגזה במחסן צר מידות מצריכה משנה זהירות של מפעילי המלגזות. מכאן, שרבים מאנשי המקצוע ממליצים לרכוש מלגזות למחסן המצוידות במצלמות, כשאלו מאפשרות למפעיל להבחין במה שמתרחש סביב המלגזה בצורה נוחה באמצעות מסך רחב שנמצא בתא המפעיל.

בקטלוג המלגזות שלנו תוכלו ליהנות ממלגזת היגש R1.4 – R2.5 – מלגזה המאובזרת במצלמה ומסך בתא המפעיל, כשזו נחשבת לאחת מהמלגזות המובילות אצלנו בקטלוג עבור עבודה במחסנים צרים וסגורים.

contact button
סוגים נפוצים של מלגזות דיזל

בחלק ניכר ממרחבי התעשייה והחקלאות בישראל עושים שימוש רחב במלגזות דיזל, כשלמלגזות אלו מספר מאפיינים המתאימים לצרכים הייחודיים של מרחבי התעשיות והחקלאות השונות. בתחום הרחב של מלגזות דיזל ניתן להצביע על מספר סוגים נפוצים.

בישראל, מהווה צ'פניק את אחת החברות המרכזיות במכירה של מלגזות דיזל, זאת לצד האפשרות ברכישה של מלגזות דיזל משומשות. בצ'פניק צוות רחב של מומחים שיאפשרו לכם למצוא את מלגזת הדיזל שמתאימה בצורה רחבה לצרכי העבודה שלכם.

בכתבה שלפניכם נסקור אודות הסוגים הנפוצים של מלגזות דיזל.

מלגזת שדה 4 על 4

מלגזת דיזל זו מיועדת לצרכים חקלאיים, כשיעודה העיקרי הוא בעבודה בשדות, כשאותה ניתן לראות לא פעם בשימוש תדיר במטעי בננות. מדובר במלגזה המאופיינת בכוח רב ובכוח הרמה של 300 ק"ג, כשעליה ניתן להרכיב תא סגור (בעבור עבודה בימים גשומים) ומזגן.

נסיעה במלגזת שדה 4 על 4 מתאפשרת על גבי מישור גס. תחזוקתה והפעלתה היומיומית נחשבת לקלה לעומת מלגזות דיזל אחרות. בנוסף, מדובר במלגזה המצטיינת ביכולת תמרון ויציבות רחבים.

מלגזת שדה ושטח לשטחים משובשים

מלגזת דיזל נוספת המותאמת לעבודה חקלאית היא מלגזת שדה ושטח המיועדת לשטחים מאתגרים ומשובשים. מדובר במלגזת דיזל המתאימה לתנאי סביבה ושטח מורכבים, גם במתארי שטח בהם קיימת קרקע רכה או בוצית, על גבי משטחי דשא, קרקע סלעית וקרקע מחוספסת.

היכולת של מלגזה זו לעבור משטחים מאתגרים ומשובשים מתאפשרת באמצעות צמיגים פנאומטיים רחבים וגדולים. מדובר על צמיגים המאפשרים תנועה יציבה על גבי משטחים סלעיים ולא אחידים, כשלהם אחיזה טובה על גם על גבי משטחים רטובים וחלקים ויכולת טיפוס על גבי מדרונים.

מלגזת דיזל לשינוע משקלים של 1 עד 5 טון

סוג נפוץ נוסף של מלגזת דיזל, כוללת מלגזה המסוגלת לשנע סחורה וציוד הנע בין 1 ל-5 טון. מלגזה זו נראה לרוב בתעשיות ומפעלים גדולים ורחבים שעבודתם מתקיימת במרחבים פתוחים, כשבהם ישנו צורך תמידי בשינוע של סחורה וציוד רב לאורך רוב שעות העבודה.

שימוש רחב במלגזות אלו ניתן לראות בתעשיות העוסקות באחסון ושינוע של עצים, בין אם מדובר על שינוע של עצים וגזעים מהשטחים עצמם ובין אם העברתם כסחורה מהמחסנים למשאיות (למאמר על ההבדל בין מלגזת דיזל ומלגזה חשמלית).

מלגזות העמסה צידיות

מלגזות העמסה צידיות, המוכרות כ- Side Loader, מהוות סוג נוסף של מלגזות דיזל. מלגזות צידיות ניתן לראות במרכזי תעשייה המתמחים באחסון ובייצור של מוצרי פלדה כבדים וארוכים.

מפעיל המלגזה נמצא בתא צדדי, כשמלגזה זו מאפשרת העמסה ופריקה ללא הצורך לבצע פנייה לכיוון ההעמסה או הפריקה. מלגזת דיזל זו מצטיינת בניווט בתוך מעברים צרים ובשינוע של מוצרים ארוכים, דוגמת צינורות ועצים.

מלגזת איזון נגדי

מלגזת איזון נגדי, שאותה ניתן למצוא גם בדגמים של מלגזות חשמליות, הינה מלגזה המאופיינת במזלגות מלפנים, כשמצידה השני של המלגזה ישנה משקולת המאפשרת איזון כנגד המטען שנישא על ידי המלגזה.

מלגזה זו מאופיינת בזרועות קצרות, ועל כן היא מתאימה למרחבי תעשייה בהן ניתן לנוע עם המלגזה ישירות אל המטען או הסחורה שאותה צריך לשנע. הגרסה האידיאלית של מלגזה זו היא גרסת שלושת הגלגלים, כשזו מאופיינת ביכולת תמרון רחבה ומאפשרת, בין היתר, לביצוע של סיבוב במקום ונסיעה במעגלים.

צרכים שונים מצריכים שימוש במספר סוגים נפוצים של מלגזות דיזל

כיום, כשמרחבי תעשייה וחקלאות הפכו למורכבים יותר, רבים מאותם מקומות מבינים במהרה כי עליהם לעשות שימוש במספר סוגים של מלגזות דיזל, בעבור הצרכים השונים הקיימים אצלם.

שילוב של מספר סוגי מלגזות דיזל, מאפשר עם הזמן ייעול של העבודה, כשלכל מלגזה הגדרה ברורה של יכולות, כשמפעיליהן זוכים להתמקצע ולמקסם את יכולתן של מלגזות הדיזל השונות.

איך מתחזקים מלגזות חשמליות?

כלי צמ"ה שונים, המהווים כלים מסיביים בהם עושים שימוש יומיומי במרחבי תעשייה שונים, מצריכים תחזוקה מקיפה וראויה, כשתחזוקה זו מאפשרת לאותם כלים לפעול באופן ראוי לאורך זמן ומבטיחה כי אותם כלים אינם מסכנים את מפעיליהם.

אחד מכלי הצמ"ה המשמעותיים והמרכזיים, בהם עושים שימוש בתעשיות רבות בישראל, הן המלגזות, כשכיום ניתן לראות שימוש רחב במלגזות חשמליות. אלו נחשבות למלגזות מהדור החדש, כשגם אלו מצריכות תחזוקה ראויה לאורך זמן.

בצ'פניק תוכלו ליהנות ממבחר מלגזות חשמליות מחברות בינלאומיות מובילות. ברכישה של אותן מלגזות חשמליות, לוקחים על עצמן תעשיות שונות את האחריות לתחזוקה נאותה שלהן, כשהיצרניות עצמן מספקות לרוכשים את המידע הרלוונטי לתחזוקה ראויה ומלאה.

תחזוקה שגרתית בהתאם להוראות היצרן

הבסיס לתחזוקה נאותה של מלגזה חשמלית מתחיל מתחזוקה שגרתית שלה, כשזו צריכה להיעשות בהתאם להוראות היצרן.

תחזוקה שגרתית של מלגזה חשמלית מתחילה מסדרת בדיקות שיש לערוך בתחילת יום עבודה. בדיקות אלו כוללות בדיקה של מערכת ההיגוי, תקינות דוושות הרגל, מערכת התאורה, המראות, מגבים, הצופר ומערכת המחוונים והשעונים. בדיקות שגרתיות נוספות ומשמעותיות יותר כוללות בחינה של מערכת ההרמה ותקינות הצמיגים.

במידה ואותן בדיקות שגרתיות מצביעות על תקלה כלשהי, יש לדאוג לתיקונן המלא בטרם נתפנה לעבודה עם המלגזה. ביצוע התיקון חשוב ומשמעותי בכדי להימנע ממצב בו התקלה מתרחבת וממקרים שאותה תקלה, הנחשבת ל"קטנה ומזערית", עלולה להוביל לפציעה או פגיעה בעובדים.

תחזוקה נכונה בטעינת הסוללה

היבט חשוב ומשמעותי בתחזוקת מלגזה חשמלית נוגע לטעינה נכונה וראויה של הסוללה, כשגם כאן קיימת חשיבות רבה בטעינת הסוללה על פי ההוראות המדויקות של היצרן.

לאותן סוללות חשמליות יש מספר מחזורים, מה שאינו מאפשר לנו להטעינן באופן שרירותי, אלא להתמיד בטעינה בהתאם ללוח הזמנים שלה. טעינת סוללת המלגזה באופן שרירותי ונוח לנו יוביל לקיצור חייה בצורה משמעותית.

ברוב המלגזות החשמליות, כלל האצבע הוא בטעינה שלהן לאחר כשמונה שעות עבודה רציפות ובמקרים בהן הסוללה ריקה מ-30% ומטה. נקודה נוספת וחשובה היא בהטענת הסוללה עד הגעתה ל-100%.

דבר נוסף וחשוב בנוגע לתחזוקה נאותה של הסוללה, נוגע להימנעות ממצבים בהם הסוללה ריקה לאורך יום אחד ויותר מכך. מקרים אלו עלולים להוביל להתפתחות של סולפטציה – מצב בו לוחות המצבר גורמות לאטימות לוחות היונים ולהפסקת יצירה של אנרגיה חשמלית.

את טעינת הסוללה יש לבצע בסביבה קרה של 15 מעלות צלזיוס ופחות מכך. בחללי תעשייה סגורים או סגורים למחצה חשוב לדאוג לחלל המספק טמפרטורות אלו ומאפשר טעינה תקינה של הסוללה.

הקפידו על טיפולים שגרתיים בזמן

כפי שאנו מכירים את החשיבות בביצוע טיפולים בזמן לרכבים הפרטיים שלנו, הדבר בהחלט מקבל משנה תוקף בכל הנוגע לתחזוקה ראויה של מלגזות חשמליות. עם רכישתן של אותן מלגזות ייקבעו גם זמני הטיפול שלהם, כשעליהן חשוב להקפיד.

הקפדה על טיפולי תחזוקה שגרתיים בזמן הינה קריטית. במרחבי תעשייה שונים קיימת בחלקם רעה חולה, בשל הרצון להמשיך ולספק תפוקה יומיומית, ובכך נוצרים מצבים בהם פוסחים או דוחים במספר חודשים טיפולי תחזוקה משמעותיים שיש לבצע לאותן מלגזות חשמליות.

הימנעות מטיפול שגרתי בזמן של אותן מלגזות חשמליות, יוביל בסופו של דבר לפגיעה משמעותית בהן בהמשך, כשאלו יושבתו או שיש ותפוקתן תפחת באופן דרסטי. במקרים בהן אותן מלגזות יושבתו, הדבר יוביל לפגיעה רחבה יותר בתפוקה היומיומית ולהוצאות כספיות רחבות יותר בעבור תיקונן.

על מנת לאפשר תחזוקה בזמן של צי המלגזות החשמליות, על קציני העבודה במרחבי התעשייה השונים לבנות מערך תחזוקה מדורג של אותן מלגזות. מערך שיאפשר טיפול תחזוקתי בזמן הראוי, אך באופן שיצמצם למינימום את הפגיעה בתפוקה היומיומית.

דברים שכדאי לדעת על מלגזות חשמליות

השימוש הרחב במלגזות חשמליות במגוון רחב של תעשיות, מוביל לשאלה מה בעצם מייחד את אותן מלגזות לעומת מלגזות אחרות, כשמענה לשאלה זו מאפשר להבין לעומק את יתרונותיהן.

אנו בצפניק מודעים לצורך הגובר של תעשיות בישראל ובעולם במלגזות חשמליות, כשבאתר האינטרנט שלנו ניתן ליהנות ממלגזות חשמליות מהחברות הבינלאומיות המובילות בעולם.

הביקוש הרחב למלגזות חשמליות בתעשיות השונות קיבל ביטוי במחקר שנערך על ידי grandviewresearch.com, כשהנתונים מצביעים כי בשנת 2020, שנה בה נגיף הקורונה היכה בחוזקה בתעשיות רבות ברחבי העולם, סך המכירות של מלגזות חשמליות בארה"ב הגיע לסכום של 5.5 ביליון דולרים, כשבשנת 2021 הסכום הגיע ל-5.8 ביליון דולרים.

המחקר של grandviewresearch.com מעריך כי בשנת 2022 גודל שוק המלגזות העולמי נע סביב סכום של 39.15 ביליון דולרים, כשהערכות המחקר מצביעות על קצב צמיחה שנתי של 14.9% בין 2023 ל-2030.

תחזוקה זולה של מלגזות חשמליות לעומת מלגזות אחרות

כפי שכבר הבנתם מכתבות קודמות שלנו, תחזוקתן של מלגזות חשמליות מהווה תחזוקה זולה, קלה ופשוטה יותר.

מדובר על מלגזות בהן קיימים פחות חלקים נעים לעומת מלגזות דיזל ודומיהן. צמצום החלקים הנעים במלגזות אלו מקל על התחזוקה שלהן לאורך זמן, מפחית את הסיכונים לתקלות חוזרות ונשנות ובכך נהנות אותן תעשיות, שבחרו במלגזות חשמליות, מזמני השבתה נמוכים, כשמנגד אותן מלגזות מאפשרות ביצוע גבוה של יעילות לאורך זמן.

מלגזות חשמליות ידידותיות לסביבה

מלגזות חשמליות מהוות כלי צמ"ה ידידותי לסביבה וזאת למול העובדה כי מדובר בכלים שאינם מייצרים פליטות מזיקות הפוגעות, בראש ובראשונה, במערכת הנשימה של העובדים בתעשיות השונות.

שימוש במלגזה חשמלית, מהווה בעצם תחליף למלגזות המונעות בדיזל או גז. בכך נמנעות התעשיות גם מיצירת פסולת של נוזלים (דוגמת נוזלי קירור) ושמנים, כשאלו לבדם מזיקים לסביבה ולבטח לעובדים במקום.

שקט תעשייתי במלוא מובן המילה

אחד מהאתגרים הרבים בתעשיות השונות בישראל וברחבי העולם, הוא הרצון ליצור סביבת עבודה כמה שיותר שקטה, לבטח כשמדובר בסביבת העבודה בה נמצאים העובדים במקום בין 8 ל-12 שעות מידי יום.

חלק מהאפשרות לעמוד באותו אתגר מתאפשר באמצעות שימוש בצי של מלגזות חשמליות. אלו, בצורה מובהקת, נחשבות לכלים שקטים יותר המפעילים צליל זמזום נמוך, שרחוק מלהיות צליל שיש בו להוביל לפגיעה במערכת השמיעה של העובדים.

רמות נמוכות של רעש, המתאפשרות באמצעות שימוש נבון במלגזות חשמליות, מסייעות רבות גם בהפחתת רמת העייפות של העובדים, מקלה משמעותית על התקשורת בינם ומאפשרת, במקרים אחרים, לשמוע בצורה נוחה וקלה אותות גיבוי וצופרי אזהרה המופעלים במצבי חירום.

מלגזות בטיחותיות יותר

סיבה נוספת שמביאה תעשיות ישראליות רבות לבחור במלגזות חשמליות נוגעת להיותם של כלים אלה בטיחותיים יותר.

למלגזות חשמליות אין מכלי דלק. הדבר מפחית באופן משמעותי את הסיכון להיווצרות של דלקות בחללי תעשייה שונים, לבטח אם אותם חללים סגורים או סגורים למחצה.

חשוב לציין, שגם סוללות חשמליות הקיימות בכלי צמ"ה שונים ובתוכם מלגזות חשמליות, מהוות חפץ דליק. עם זאת, מדובר בחפץ ש"תרומתו" לדלקה נמוכה יותר ממכלי הדלק, כשכיום במלגזות חשמליות רבות, מיקום הסוללה מוגן ומוסתר באופן שמפחית משמעותית את "תרומת" הסוללות להתרחבות הדלקות.

יכולות תמרון גבוהות ואיכותיות יותר

במרחבי תעשייה צפופים קיימת חשיבות רבה בבחירת של צמ"ה בעל יכולות תמרון גבוהות ואיכותיות. בעבר, נאלצו תעשיות רבות לוותר על שטחי עבודה ואחסון וזאת בכדי לאפשר שימוש במלגזות מסיביות שיכולת התמרון שלהן מוגבלת.

כניסתן של המלגזות החשמליות מאפשר בעצם מהפכה של ממש בכל הנוגע לשיפור ביכולות התמרון של מלגזות. אותן מלגזות, שהן ברמה הפיזית קטנות יותר לעומת קודמיהן, מצטיינות ביכולת תמרון גבוהה, המקבלת ביטוי ביכולת לעבור בקלות במעברים צרים, ברדיוס סיבוב הדוק וצר יותר, במרכז כובד נמוך וביציבות גבוהה גם בעת העברה של כבודה רחבה.

היכולת ליהנות ממלגזות חשמליות בעלות יכולת תמרון גבוהות, הוביל תעשיות רבות לא רק ליעילות אופן עבודתן ברמה היומיומית, אלא גם להצליח ולמקסם בצורה גבוהה יותר את חלל העבודה שלהם, לבטח כשמדובר ביכולת לאחסן ולשנע יותר ציוד באותם חללים.

ההבדלים בין מלגזת דיזל למלגזה חשמלית

בחללי עבודה רבים בישראל יש צורך יומיומי בתפעול של מלגזות, על מנת לבצע משימות הובלה ושינוע בצורה נוחה ובטוחה. באותם מקומות, קיימת לרוב התלבטות האם לבחור ברכישה של מלגזות דיזל לעומת האפשרות ברכישה של מלגזות חשמליות.

תעשיות רבות בישראל יכולים ליהנות כיום ממלגזות דיזל והן ממלגזות חשמליות. מבחר המלגזות המיובאות על ידי צפניק, מגיע מהחברות המובילות בעולם בייצור של מלגזות, כשרכישה של מלגזת דיזל או מלגזה חשמלית, תעניק לכם את כלל הפתרונות להם אתם זקוקים במרחבי התעשייה השונים שלכם.

עלות טעינת הסוללה למול עלות מילוי טנק סולר

במידה ואנו בוחנים את עלות טעינת הסוללה במלגזה חשמלית לעומת עלות טנק סולר של מלגזת דיזל, כאן חשוב להדגיש כי עלות טעינת הסוללה זולה יותר, לבטח כשמדובר בתעשיות להן צי של עשרות מלגזות.

סוללה חשמלית במלגזה חשמלית תעשה בממוצע שימוש בארבע קילוואט עבור כל שעת שימוש במלגזה. בחישוב עלות חשמל של 10 סנטים למלגזה חשמלית בה עושים שימוש של 120 שעות בחודש, עלות טעינת הסוללה תהיה סביב 48 דולרים בחודש.

נתונים מראים כי בשעת עבודה של מלגזת דיזל, זו צורכת בממוצע כ-2.6 ליטרים. כשמחיר הסולר בישראל נע סביב ה-7-8 ₪, אין ספק שמדובר בהוצאה רחבה יותר וזאת בהשוואה לעלות טעינת הסוללות במלגזות חשמליות.

יעילות וזמינות העבודה

לצד העלויות השונות בתחזוקת של מלגזות חשמליות לעומת מלגזות דיזל, תעשיות רבות לוקחות בחשבון את הפרמטרים הנוגעים ליעילות וזמינות העבודה של המלגזות, לבטח כשמדובר בתעשיות המתחייבות לספק הובלה ושינוע בזמנים קצרים.

חשוב להדגיש, כי מלגזות דיזל נחשבות למלגזות חזקות ומסיביות יותר לעומת המלגזות החשמליות. בתעשיות בהן יש צורך להעמיס ולשנע משקלים גדולים, זאת תוך שעות עבודה ממושכות, העדפה הברורה תהיה במלגזות אלו לעומת מלגזות חשמליות.

נקודה נוספת וחשובה שחשוב לתת עליה את הדעת, נוגעת בעובדה כי מלגזות דיזל אינן זקוקות לטעינה, כפי שהדבר נדרש בעבודה ממושכת לאורך שעות רבות לאלו שבחרו במלגזות חשמליות. בתעשיות בהן נעשה שימוש אך ורק במלגזות חשמליות, יש צורך, בשלב מסוים, להטעין את הסוללות החשמליות, מה שמצריך ממנהלי העבודה לסנכרן את זמני הטעינה באופן שלא יפגע בשטף העבודה.

בכל הנוגע לקלות הנסיעה והפעלת המלגזות, כאן דווקא יש יתרון לאותן מלגזות חשמליות. אלו לרוב יהיו קומפקטיות יותר, כשלהן סיבוב רדיוס רחב פחות לעומת מלגזות הדיזל, מה שבהחלט מאפשר לתעשיות בהן חללים קטנים וצרים להעדיף אותן על פני מלגזות הדיזל. אלו, לרוב יהיו מסיביות ומורכבות יותר לתפעול, כשחשוב לחדד ולומר כי במלגזות הדיזל תעשו שימוש בדוושת גז ובלם ללא דוושת מצמד. 

תקנים שיחייבו אתכם לעשות שימוש אך ורק במלגזות חשמליות

כיום, קיימת מודעות רחבה לשלומם של העובדים במרחבי התעשיות השונות בישראל ובמדינות מערביות רבות. כחלק מאותה מודעות רחבה, קיימת התייחסות הנוגעת לחומרים באוויר להם נחשפים העובדים.

שימוש במלגזות דיזל בחללי עבודה סגורים או סגורים למחצה, עלולים להוביל לפגיעה ממשוכת של העובדים במקום, כשאלו נושמים באותם חללים חומרים רעילים שיש בהם להוביל עם השנים לפגיעה בלתי הפיכה במערכות הנשימה.

המודעות הרבה לנושא, הובילה גם לחקיקה ותקנות מחמירות בישראל ובמקומות רבים בעולם וכיום ישנן תעשיות המחויבות לעשות שימוש אך ורק במלגזות חשמליות בתוך חללים סגורים או כאלו הסגורים למחצה ובכך, לאפשר לעובדים, באותם חללים, ליהנות מאוויר נקי בכדי לשמור על בריאותם.

מעוניינים לבחון אילו מלגזות מתאימות לחללי התעשייה השונים שלכם? מוזמנים ליצור קשר עם המקצוענים בחברת צפניק וליהנות ממגוון רחב של מלגזות, תוך התאמתן לצרכים הנקודתיים הנוגעים לתעשייה שלכם.

מחירון מלגזות

תעשיות רבות בישראל עושות שימוש רחב במלגזות, כשאותו כלי צמ"ה מהווה את אחד מהכלים המרכזיים בעבודתם השוטפת. היכולת למצוא אילו מלגזות מתאימות לסוגי התעשיות השונות נעשה, בין היתר, באמצעות מחירון מלגזות.

במרחב הדיגיטלי ניתן למצוא באתרי האינטרנט השונים מחירונים למלגזות. מחירונים אלו מאפשרים לתעשיות השונות להתרשם בצורה מסודרת ורחבה אודות המחירים המוצעים של מלגזות, זאת תוך היכולת לבצע סינונים שונים, בין אם מדובר על מלגזות חשמליות, אלו המונעות במנועי דיזל, מלגזות יד שנייה ועוד.

מדוע יש צורך במחירון מלגזות?

מחירונים של מלגזות מהווים בעצם רשימות מסודרות המאפשרות לתעשיות השונות לקבל תמונה ברורה, נכונה ומהימנה לגבי השווי האמיתי של המלגזות. כך, בעצם, בעת רכישה של מלגזות חדשות וישנות, מתאפשר לאותן תעשיות להבין האם המחירים שהוצעו להם הם מחירים ריאליים.

המידע במחירונים למלגזות מאפשר גם לקבל תמונה רחבה וברורה אודות מגמות שונות הנוגעות לעולם המלגזות. המידע הרב אודות מחיר המלגזות ומאפייניהם, מאפשר למומחים בתחום להבין, למשל, אילו מלגזות מבוקשות יותר בתעשיות מסוימות ואילו מלגזות מועדפות פחות לאורך זמן.  

גם כיום, ניתן למצוא מחירונים המוצאים בדפוס מידי חודש. מחירונים אלו מחולקים בתעשיות שונות, אצל אנשי מקצוע העוסקים בייבוא ושיווק רכבי צמ"ה ובמקומות נוספים. בחוברות אלו, תוכלו להתרשם ממחירונים מעודכנים ומהימנים, כשבחלק נוסף מהעמודים תוכלו ליהנות גם ממאמרים וכתבות הנוגעים לעולם המלגזות.

קביעת מחירי המלגזות במחירונים השונים

במחירוני מלגזות במרחב הדיגיטלי קביעת המחיר של כל מלגזה נעשה בצורה זהה כמעט, כפי שהדבר מתקיים בעת קביעת המחירים של כלי רכב פרטיים.

אנשי מקצוע בתחום הצמ"ה והמלגזות קובעים מהו המחיר הריאלי של כל מלגזה במחירון, תוך התייחסותם לסוג המלגזה, מהו סוג המנוע ונפחו, אילו פונקציות ניתן לבצע באמצעות המלגזה, מהי שנת הייצור, מהו אורך שנות האחריות ומה היא כוללת ועוד.

שימו לב להערות הנלוות בכל מחירון

במרחב הדיגיטלי תוכלו להתרשם ממגוון רחב של מחירונים. חלק מאותם מחירונים אליהם תחשפו יהיו כאלו שפורסמו לפני מספר רב של שנים ויש ומדובר במחירונים בהם רשימה של מלגזות שאינן מיוצרות עוד.

מחירונים של חברות רבות במרחב הדיגיטלי דואגות לעדכן תדיר את רשימת המלגזות. ברובן, בחלק העליון של המחירון תוכלו לראות מהו התאריך האחרון בו המחירון עודכן, כשבאותם עדכונים, אלו האחראיים על המידע במחירון יעדכנו את מחיר המלגזות (בהתאם לשוק ותנודותיו), יוסיפו לרשימה מלגזות חדשות וייגרעו כמובן מלגזות שכבר אינן בייצור.

קיבולת המלגזה

נתון מרכזי במחירוני מלגזות נוגע לקיבולת המרבית שיש לכל מלגזה. עבור תעשיות רבות, הנתון לקיבולת המלגזה מהווה את אחד מהפרמטרים המרכזיים עבורם וטבעי שאותו נתון יהיה נתון מרכזי בכל מחירון מלגזות.

במחירונים ניתן יהיה להבחין במבט ראשון כי מלגזות להם קיבולת העמסה גבוהה יותר, יהיו מלגזות יקרות יותר. בחלק מהמקרים, ניתן יהיה למצוא מלגזות שמחירן פי שניים ממלגזות אחרות, כשההבדל המרכזי במחיר נקבע, כאמור, בשל קיבולת ההעמסה.

סוגי המלגזות

נקודה נוספת ומשמעותית במחירוני מלגזות הן סוגי המלגזות. ישנם מחירונים בהם תוכלו להתרשם ממגוון של מלגזות חשמליות ומלגזות דיזל ברשימה אחת, כשישנם מחירונים ייחודיים לסוג מסוים של מלגזות.

במידה ואתם יודעים מראש כי אתם זקוקים למלגזה חשמלית או מלגזת דיזל, רצוי כמובן לאתר מחירונים שרשימתם כוללות את המלגזות הרלוונטיות לכם. ברוב המקרים, מחירונים אלו יהיו מעודכנים יותר ויכללו רשימה רחבה יותר של מלגזות הרלוונטיות לכם, זאת תוך היכולת להעמיק במאפיינים שונים שיש וחשובים לכם וזאת בהתאם לצרכי התעשייה שלכם.

היתרונות של מלגזות חשמליות

מפעלים רבים בישראל בוחרים באפשרות של מלגזות חשמליות וזאת לעומת חלופות אחרות. הבחירה במלגזה מסוג זה בא לידי ביטוי באמצעות מספר יתרונות יחסיים שעליהם נרחיב בכתבה שלפניכם.

הבחירה במלגזות חשמליות בקרב חלק ניכר מלקוחות צפניק נובעת מהעובדה כי מלגזות אלו מאפשרות ללקוחות החברה לבצע בצורה נוחה, בטוחה ויעילה את מטלות היומיום במפעלים השונים.

על מנת שנוכל להבין מדוע מלגזות אלו כה פופולריות בשנים האחרונות, נדגיש בכתבה זו את יתרונותיהן היחסיים.

מלגזות בעלות מודעות סביבתית

במפעלים רבים בישראל קיימת כיום מודעות סביבתית הדוקה ורחבה יותר, כששילוב של מלגזות חשמליות תורם בצורה משמעותית להפחתת טביעת הרגל הפחמנית שלהן.

השימוש באותן מלגזות חשמליות מוביל לייצור אפסי של פליטות גזים, מה שתורם משמעותית להשפעה הסביבתית הרחבה, הן במפעלים עצמם, במעגלים הרחוקים יותר וכמובן ביכולת לשמור על בריאות העובדים במקום.

עלייה ביעילות האנרגיה

ברוב המלגזות החשמליות נעשה שימוש בסוללות ליתיום-יון (Li-ion) או שימוש בסוללות עופרת חומצה. מדובר על שני סוגים של סוללות נטענות המאפשרות למלגזות החשמליות עלייה של 30% ביעילות האנרגטית שלהן.

בהקשר הרחב של אותה מודעות סביבתית, בה נגענו קודם, כשמדובר בסוללות עופרת חומצה, העופרת באותן סוללות ניתנת למחזור ושימוש חוזר.

הפחתה משמעותית ברעש המלגזות

מלגזות חשמליות, לצד כלל כלי הרכב החשמליים כיום, מהוות כלי צמ"ה המייצרים רעש מופחת באופן משמעותי, לעומת מלגזות בעלי מנועי בערה מסורתיים.

היכולת של העובדים במפעל ליהנות מסביבת עבודה שקטה, מאפשרת להם, בראש ובראשונה, לתקשר בצורה יעילה יותר ואף מפחיתה את הסיכון לפגיעות בשל היכולת לשפר את התקשורת בין כולם.

מחקרים הראו, כי בסביבת עבודה יומיומית רועשת, מהווה בסיס להתפתחות של כאבי ראש, מתח ועייפות, כשההשפעות לטווח הארוך מצביעות על נזקי שמיעה ואף אובדן שמיעה לצמיתות.

יכולת תמרון רחבה יותר

מלגזות חשמליות מהוות את המלגזות החדישות כיום בתחום ומכאן שהן גם נהנות מהנדסת אנוש ברמה הגבוהה ביותר, מה שמאפשר למפעלים רבים ליהנות ממלגזות בעלות יכולת תמרון גבוהה. זאת באמצעות ייצור של מלגזות חשמליות בעלות שלדה קטנה יותר וכאלו המאפשרות סיבובים פחות רחבים, מה שהופך אותן ליעילות במפעלים ומחסנים צרים וצפופים.

לצד יכולת התמרון הגבוהה, מצוידות אותן מלגזות במערכת תאורה איכותית, המאפשרת למפעילים קו ראייה רחב וברור וכזה המאפשר להם להפעיל את המלגזה בצורה קלה ופשוטה ובכך לשמור על בטיחותם ובטיחות העובדים סביבם.

עיצוב ארגונומי ברמה גבוהה

היבט נוסף שבולט במלגזות חשמליות נוגע לעיצוב ארגונומי ברמה גבוהה, המאפשר למפעילי המלגזות חווית נהיגה והעמסה נעימה ויעילה וכזו השומרת על בריאותם וכשירותם ובכך אף תורמת, לאורך זמן, לצמצום מתמיד ומשמעותי בכל הנוגע להשבתתם של מפעילים, לבטח אם מדובר על מפעלים ותיקים.

במסגרת אותו עיצוב ארגונומי במלגזות חשמליות, נהנים המפעילים ממערכת בקרה הידראולית המגיבה ומותאמת לכוח הקפיצים, משענת יד מתכווננת המבטיחה תמיכה אנטומית מלאה, דוושות גז ובלם מתכווננות ומותאמות לגובה הנהג וגודל כף רגלו ושיפורים נוספים המייצרים מינימום רעידות וכלי בעל מערכת בלימה איכותית ומשופרת.

תחזוקה נמוכה לאורך זמן

מלגזות חשמליות כוללות פחות רכיבים מכניים לעומת מלגזות ישנות יותר, מה שהופך אותן לכלי צמ"ה הדורשים תחזוקה מופחתת וזולה יותר לאורך זמן. עם אותן מלגזות לא תידרשו למילוי או החלפה של נוזלים ולבטח תתקלו בפחות בעיות מכניות לאורך זמן, כשאלו היו משביתות את אותן מלגזות ישנות למספר רב של ימי עבודה.

אנו בצפניק רואים בלקוחות שלנו נכס חשוב ומשמעותי ומעמידים לרשותם מבחר רחב של מלגזות חשמליות מבית HYSTER.

ראיתם מלגזה חשמלית שיכולה להתאים לכם בקטלוג שלנו? מוזמנים ליצור קשר בטלפון 03-9533200.

מלגזות למפעל – מלגזה חשמלית מול מלגזת דיזל

מפעלים רבים בישראל ובעולם עושים שימוש רחב במלגזות. אלו מאפשרות תפוקת עבודה רבה בכל יום עבודה, זאת לצד היכולת לעבוד בצורה בטוחה ויעילה. בשוק המלגזות קיימת הבחנה בין שני סוגים – מלגזות חשמליות ומלגזות דיזל.

המלגזות, כחלק מצמ"ה הכרחי במפעלים רבים, הופכות עם השנים למשוכללות ויעילות יותר. בישראל, נהנים מפעלים רבים מהיכולת לרכוש או לשכור מלגזות וציוד צמ"ה ברמה גבוהה מחברת צפניק.

בכתבה שלפניכם נעמיק אודות ההבדלים בין מלגזה חשמלית למלגזת דיזל.

מהם היתרונות היחסיים של מלגזה חשמלית?

מלגזות חשמליות יהיו לרוב מלגזות נוחות וקלות יותר לנהיגה ותפעול, כשרדיוס הסיבוב שלהן נמוך יותר לעומת מלגזות דיזל, מה שהופך אותן יעילות וכדאיות במרחבי עבודה צרים וצפופים. נוחות הנסיעה במלגזה חשמלית, לעומת מלגזת הדיזל, נעוץ גם בעובדה כי במלגזה זו שתי דוושות בלבד (דוושת נסיעה ובלם) וזאת לעומת דוושת קלאץ' במלגזות הדיזל.

בכל הנוגע לעלויות התחזוקה, עלויות המלגזות החשמליות נמוכות יותר, זאת גם בשל העובדה כי במלגזות אלו קיימים מספר נמוך יותר של חלקים נעים לעומת מלגזות דיזל. עבור מפעלים וחללים בהם מאוחסן מזון, השימוש במלגזה חשמלית מחייב וזאת בשל העובדה כי אותם חללים סגורים שבהם מזון, השימוש במלגזת דיזל יוביל במהרה לפגיעה וזיהום של המזון.

מה חשוב להכיר בכל הנוגע לבחירה במלגזה חשמלית?

לצד היתרונות היחסיים והבולטים בבחירה במלגזות חשמליות, יש להכיר מספר נקודות חשובות הנוגעות לרכישתן.

נקודה חשובה שיש לקחת בחשבון נוגעת לעלות ראשונית גבוהה של מלגזות אלו וזאת בשל המחיר הנוסף שיש לשלם על המצבר והמטען של המלגזה. עבור מפעלים העובדים 24/7 חשוב לקחת בחשבון כי בעת הטענת המלגזות החשמליות, אלו בעצם מושבתות ואין אפשרות לעשות בהן שימוש.

היבט נוסף שיש לקחת בחשבון , מתייחס לכך שמלגזות חשמליות אינן מומלצות במפעלים בהם עבודת המלגזות מתבצעת בחלקה או בשלמותה באוויר הפתוח, לבטח בעונת החורף הגשומה. שימוש במלגזות חשמליות באזורים לחים וגשומים עלול להוביל לבעיות ברכיבים החשמליים השונים ולהוביל למספר רב של תקלות בפרקי זמן קצרים, עד לכדי להשבתה ממושכת של אותן מלגזות.

מהם היתרונות היחסיים של מלגזות דיזל?

מלגזות דיזל נחשבות למלגזות אידיאליות עבור מפעלים שעבודתם נעשית באוויר הפתוח. הסיבה לכך נעוצה בעובדה כי החלופה לכך לא אפשרית (כפי שהרחבנו קודם) וזאת לצד העובדה כי השימוש במלגזות דיזל כולל פליטה של אדים ועשן, כשעדיף שאלו ייפלו לאוויר הפתוח ולא בתוך חלל סגור.

יתרון נוסף ובולט של מלגזות הדיזל נוגע לחסכוניות שלהן לאורך זמן לעומת מלגזות חשמליות ואף מלגזות גז. טנק של 50 ליטרים סולר ישמש כל מלגזת דיזל לשעות רבות של עבודה, כשהפעלה של מספר מלגזות דיזל בכל יום עבודה, תוביל לחיסכון רוחבי משמעותי בהוצאות לעומת החלופות הקיימות.

מבחינת ביצועיים, מלגזות הדיזל מצטיינות ביכולות הרמה טובות יותר ובמהירות והאצה גבוהים. היכולת להוסיף למלגזות כלים, דוגמת קלשונים או חבקים הידראוליים, אפשרי וקל יותר וזאת למול היכולות הגבוהות של מנועי הדיזל, כשהוספה של אותם כלים למלגזות חשמליות עלולות להוביל בזמן קצר להיחלשות המצברים.

מה חשוב להכיר בכל הנוגע לבחירה במלגזת דיזל?

לצד היתרונות היחסיים בבחירה במלגזת דיזל, יש לקחת בחשבון כי מדובר בכלים רועשים הפולטים לאורך עבודתם גזים ועשן שאינם ידידותיים לנו וכאלו שעלולים אף להוביל, במפעלים סגורים או סמי סגורים, להפעלה של גלאי העשן.

גודלן של מלגזות הדיזל רחב יותר לעומת אלו החשמליות. על כן, חשוב לקחת בחשבון כי שילובן בחללי עבודה צרים וצפופים עלול להיות בעייתי ולפגוע ביעילות העבודה לאורך זמן ואף להוביל לתאונות מצערות.

מעוניינים לבדוק איזו מלגזה מתאימה למפעל שלכם? מוזמנים ליצור עמנו קשר עוד היום בעבור רכישה או השכרה של מלגזה, זאת תוך היכולת להתאים את המלגזה הנכונה ביותר לצרכים הייחודיים שלכם.

20 טון של איכות

מלגזות מהוות צמ"ה נפוץ ושמיש בלא מעט תעשיות וחללי עבודה שונים ומגוונים בישראל. המלגזות משמשות להעברת משאות בתוך מרחבים מצומצמים יחסית, כשבעזרת שיני המנוף שלהן ניתן אף למקם משאות כבדי משקל במדפים גבוהים ומרוחקים.

אחת מהמלגזות המשמשות תעשיות רבות היא מלגזה 20 טון. גם בתחום זה, ישראלים רבים בוחרים במלגזות של "צפניק" וזאת בעבור היכולת ליהנות ממלגזות אמינות המאפשרות לבצע משימות רבות בכל מתחמי התעשייה השונים, זאת לצד שמירה על בטיחות המפעילים.

כיצד מוגדרת המלגזה בישראל?

על פי תקנות התעבורה – 1961 המלגזה בישראל מוגדרת כ"מכונה ניידת בעלת תורן או זרוע שליפה, שלהם מחובר מזלג או התקן אחר המיועדים להרמה ולשינוע של משאות". על המלגזה להיות מוגדרת כזו ברישיונה, כשהיא "מכוונת בידי אדם האוחז בה" ואינה מיודעת בשום מצב ככלי רכב שאמור לשנע נוסעים או את הנהג עצמו.

אלו שני סוגים של מלגזות תמצאו בצפניק?

ביקור באתר האינטרנט של "צפניק" יאפשר לכם להבין כי קיימת הבחנה בין שני סוגים עיקריים של מלגזות – מלגזות המונעות במנוע דיזל ומלגזות חשמליות.

מלגזות המונעות במנוע דיזל כוללות, בין היתר, מספר מערכות שלא נמצא במלגזות חשמליות. מדובר על מערכת הידראולית, מערכת לפליטת עשן, מערכות אספקת דלק ועוד. מלגזות אלו מאופיינות כמלגזות המסוגלות לשאת משאות של עד כ-20 טונות.

הדלק שצורכות מלגזות דיזל הוא סולר ואין כל צורך בטעינה חשמלית שלהן. מדובר על מלגזות המסוגלות לעבוד בתנאי מזג אוויר קשים ובחללים הנחשבים מאתגרים ופחות נוחים. באותן מלגזות נמצא לרוב גלגלים גמישים ורחבים ולאורך זמן אותן מלגזות ידרשו תחזוקה וטיפולים תכופים יותר.

האפשרת השנייה הקוסמת ללא מעט תעשיות כיום היא הבחירה במלגזה חשמלית. מדובר במלגזות שיהיו ברוב המקרים קטנות יותר בגודלן לעומת מלגזות הדיזל, כשהן מיועדות לנשיאת משאות של עד 9 טונות.

מלגזות אלו פועלות באמצעות כוח חשמלי, כשיש לוודא כי המלגזות נטענות מחדש בעת הצורך. מדובר על מלגזות המאפשרות עבודה בחללים מצומצמים וצרים, הן אינן פוגעות באיכות האוויר ונחשבות לשקטות יותר לעומת הרעש שנוצר ממלגזות דיזל.

מלגזה חשמלית תאפשר לכם ליהנות ממלגזה נוחה יותר לתפעול, בעלות צריכה נמוכה של חשמל לעומת השימוש בסולר ותחזוקה קלה וזולה יותר לאורך זמן.

מתי כדאי לבחור במלגזת דיזל ומתי במלגזה חשמלית?

שימוש במלגזת דיזל מומלץ במסגרות תעשייתיות בהם קיימת פעילות מרובה ואינטנסיבית. לחקלאים ומשקים העובדים בתנאי שטח מאתגרים ובוציים הבחירה המתבקשת תהיה, גם כן, במלגזת דיזל.

בחירה במלגזה חשמלית כדאית במקרים ובהם מדובר בהעברה של משאות שאינם נחשבים לכבדים אשר נעים ממשקלים של מאות ק"ג ועד ל-8-9 טונות. מרחבי תעשייה ומפעלים צפופים וקטנים, כמו גם משקי חקלאות באותו הסגנון, העדיפות היא בבחירה של מלגזה חשמלית בלבד.

הכירו את מלגזת הדיזל של צפניק

לקוחות רבים של "צפניק" זקוקים, בחלק ניכר מהמקרים, למלגזה 20 טון. כושר הרמה של 20 טון, כפי שכבר הזכרנו קודם, מצריך שימוש במלגזה מסיבית ועל כן הבחירה המתבקשת תהיה מלגזה בעלת מנוע טורבו דיזל.

אנו ב"צפניק" ממליצים למגוון לקוחותינו את מלגזת H16-20XD – מלגזה המותאמת למכולות ומטענים בעלת כושר הרמה לגובה מרבי של 6.2 מטרים. על אף שמדובר במלגזת דיזל, נהנים מפעילי המלגזה מתא סגור ומאובזר הכולל מזגן לקירור וחימום, מראות המאפשרות ראייה רחבה כלפי פנים והחוצה, הגה שליטה טלסקופי מתכוונן ומגבים אחוריים וקדמיים.

מלגזת H16-20XD, יחד עם מגוון רחב של מלגזות, מיובאות ישירות מחברת Hyster האמריקאית. Hyster נוסדה ב-1929 ומתמחה בייצור של מלגזות ואף בטיפול בחומרי תעשייה שונים. לחברה מוניטין בינלאומי רחב ומלגזות שלה נמכרות במאות מדינות ברחבי העולם, כשכאן בישראל ניתן להשיגם באמצעות חברת "צפניק".

כמה עולה מלגזה חשמלית

מלגזות מהוות מכשיר מאוד חיוני במקומות עבודה רבים. המלגזה היא רכב שעובד על חשמל או מנוע ואליה מחובר התקן מסוים כגון סל או משטח שמטרתו לסחוב ולהרים משאות כבדים. נהיגה על מלגזה דורשת רישיון מיוחד וזהירות ובטיחות בהליך העבודה. המחיר של המלגזות משתנה מחברה אחת לשנייה, כמו כן הוא תלוי בפרמטרים שונים.

השימוש במלגזות חשמליות עולה מידיי שנה ביחס למלגזות המונעות בדיזל וזאת בגלל הצורך של עסקים להציג מדיניות השומרת על הסביבה. המלגזה החשמלית פועלת עם זיהום אוויר מינימאלי ופחות לכלוך על הקרקע, אך כמה יעלה לקנות אותה ומה משפיע על המחיר?

לצפיה בקטלוג מלגזות חשמליות לחצו כאן

פרמטרים לקביעת מחיר המלגזה

ישנם סוגים שונים של מלגזות. חלק מהמלגזות נעות באמצעות חשמל וכיוון והם ידידותיות לסביבה ולא צורכות דלק הן יכולות להיות יקרות יותר, עם זאת זה שווה את ההשקעה. מצד שני הן קטנות יותר ויכולות לסחוב משאות קטנים יותר. מלגזות שפועלות על דיזל יכולות להיות זולות יותר אך המשקל שהן סוחבות יכול להיות מאוד גדול ולהגיע לכ6 טון! המחיר של המלגזות תלוי גם אם הן מופעלות באופן ידני או באופן מכני. כאשר בוחרים מלגזה צריך לחשוב גם על השימוש שלה. שימוש במלגזות מאוד נפוץ בחקלאות ובעולם התעשייתי, כמו כן במפעלים גדולים. כל מלגזה יכולה לעמוד במשקל מסוים על כן חשוב להעריך טרם הרכישה מה הוא המשקל שהינכם אמורים לסחוב והאם המלגזה יכולה לעמוד בו?

יש מגוון רחב של פרמטרים המשפיעים על המחיר הסופי של המלגזה החשמלית, מלגזון הרמה קטן יכול לעלות החל מ-20 אלף שקלים ואילו מלגזה חשמלית עם משקולת נגדית יכולה להגיע עד למעלה מ-250 אלף שקלים. כמו במלגזה המופעלת על דיזל או גז גם פה יש כמה משתנים כמו כושר הרמה, גובה הרמה, מרכז כובד וסוג מטען, המשפיעים על מחיר המלגזה.

מהם אותם מרכיבים וכיצד הם משפיעים?

מה משפיע על מחיר המלגזה החשמלית?

  • מחיר המלגזה מושפע בעיקר מכושר ההרמה והמפרט הטכני שלה. ככל שהמלגזה תהיה בעל מפרט טכני עשיר יותר כך למעשה היא תעלה יותר, כאשר המחיר יכול להיות בפער ניכר ממלגזות אחרות. למשל, מלגזה עם כושר הרמה של 1.5 טון עשויה לעלות בין 70 ל-80 אלף כאשר מלגזה המרימה 2 טון תעלה כבר בין 90 ל-120 אלף וכן הלאה. ככל שכושר ההרמה גדול יותר כך המחיר שתשלמו יהיה גבוה יותר ולכן חשוב להבין מה הדרישות של העסק שלכם.
  • מלגזות חשמליות מיוצרות בכל רחבי העולם כאשר היצרניות הגדולות נמצאות בסין, אירופה וארצות הברית. מלגזה חשמלית המיוצרת באירופה או בארצות הברית בדרך כלל תהיה יקרה יותר ממלגזה המיוצרת בסין. לשם השוואה מלגזה סינית תעלה בין 70 ל-80 אלף שקלים כאשר מלגזה חשמלית עם מפרט טכני דומה באירופה תעלה בין 80 ל-130 אלף שקלים.
  • חשוב לזכור שישנם אביזרים שיוסיפו משמעותית למחיר המלגזה החשמלית כגון, תא מפעיל סגור או פתוח, גובה תורן הרמה, סוג הגלגל, ארוך קלשונים ועוד. כמו כן מלגזות המרימות משקלים כבדים יותר יהיו יקרות יותר ויכולות גם להגיע ל-250 אלף שקלים ומעלה.
כמה עולה מלגזה חשמלית

השוואת מחירי מלגזות

בכדי לבדוק מחירים ראליים של מלגזות ולעשות השוואה כדאי להיעזר באינטרנט. ההתפתחות של עולם האינטרנט והן של הטכנולוגיה הביאה לריבוי אתרים שעוסקים בבנייה ובפיתוח ציוד מכני הנדסי. על כן ניתן למצוא באינטרנט מידע רב אודות הנושא. ניתן לעשות השוואת מחירים בנושא מלגזות במנועי חיפוש המיועדים במיוחד לכך. כמו כן ניתן לחפש חברות שעוסקות בייצור והשכרת מלגזות ולבדוק מה המחירים שהן מציעות. חברות מסוימות יכולות להיות יקרניות בעקבות מוניטין ובלי צדק בעוד אותו מוצר יכול להימכר או להישכר במחיר מוזל במיוחד. רצוי לעשות סקר שוק מעמיק טרם בוחרים מלגזה.

מלגזות וציוד הרמה קונים רק בצ'פניק!
  • ניסיון ומקצועיות: חברת דוד צ'פניק ובניו מייבאת ומשווקת מלגזות כבר יותר מארבעים שנה ובתקופה ארוכה שכזו צוברים ניסיון שלא ניתן להתעלם ממנו. שוק המלגזות רווי ביבואנים שאינם עונים על הקריטריונים המקצועיים ולכן חשוב לרכוש ציוד הרמה ושינוע רק אצל יבואן ותיק ומנוסה.
  • מגוון מוצרים רחב: אצלנו בדוד צ'פניק ובניו תמצאו מגוון עצום של מלגזות וציוד הרמה והעמסה – החל מעגלות משטחים ידניות עם כושר הרמה של 2 טון, וכן שלל מלגזות חשמליות ומפעילים הולכים ועד למלגזות ענק המסוגלות לשנע מכולות השוקלות 50 טון.
  • איכות ואמינות המוצר: להלן המותגים והיצרנים שמיובאים לישראל באופן בלעדי על ידי החברה – המותג הוותיק והבינלאומי HYSTER, מלגזות השדה והמעמיסים מבית MANITOU צרפת, ובנוסף, מותג המלגזות החשמליות הזעירות MARIOTTI המיוצרות באיטליה. כל אחד מהמותגים הנ"ל נחשב למוביל מתחומו בעולם באיכות ובאמינות המוצרים אותם הוא מייצג – מה שבטוח, אצל דוד צ'פניק ובניו כל לקוח יכול למצוא את המלגזה הייעודית אשר תתאים לעסק שלו.
  • שירות מהיר ומקצועי: בשורה התחתונה, כאשר מחפשים לרכוש מלגזה קודם כל חושבים על שירות – וכאשר בוחרים שירות חשוב להסתכל על התמונה הכוללת ולהבין כי השירות המקיף ביותר והניסיון המקצועי העשיר ביותר נמצא אצל דוד צ'פניק ובניו בע"מ.
כמה עולה מלגזה חדשה

רכישת מלגזה הינה רכישה הכרחית לכל עסק שיש לו מלאי הדורש אחסנה ושינוע. ללא שימוש במלגזה הרי שניהול מחסן לוגיסטי כמעט והיה בלתי אפשרי. עם זאת, המחיר של מלגזה חדשה לא תמיד נוח כיס וגם בעלי עסקים גדולים ימצאו את עצמם מתלבטים רבות לפני רכישה. אז כמה עולה מלגזה חדשה ובמה זה תלוי?

שאלה של צורך ושל תקציב

בחירת מלגזה חדשה היא למעשה הפער בין התקציב שלכם לבין הדרישות שלכם. כל עסק חייב להבין איזו מלגזה הוא צריך ורק לאחר מכן לבצע סקר שוק מקיף. למשל, עסק הצריך מלגזת דיזל חזקה יותר כי העבודה מתבצעת במקום פתוח כמו בענף הבנייה או בחקלאות, יהיה שונה מעסק שצריך מלגזה חשמלית לניהול מחסן לוגיסטי. כמו כן, פרמטרים כמו כושר הרמה ,גובה הרמה, מרכז כובד וסוג מטען, משפיעים כולם על סוג המלגזה וגם על המחיר. מה עוד משפיע על מחיר המלגזה החדשה?

מה גורם לעליית מחיר המלגזה?

  • מחיר המלגזה מושפע מאוד מארץ הייצור. האם לארץ הייצור יש חשיבות גם לגבי האיכות? בוודאי, מלגזות המיוצרות באירופה נחשבות לטובות יותר בעיקר בגלל ניסיון ארוך השנים של היצרן, יותר מאשר מלגזות המיוצרות בסין. אמנם הפער הזה מצטמצם משנה לשנה אך עדיין ניכר ומוצרים מסין, כולל מלגזות, בדרך כלל יהיו זולים יותר.

  • לשם השוואה ניקח מלגזה סינית עם כושר הרמה של 2.5 טון, שבארץ תעלה בין 55 אלף שקלים ל-70 אלף שקלים. מלגזה זו מיוצרת בעיקר מחלקים סינים וזה מסביר את המחיר הנמוך שלה. לעומת זאת, אם המכלולים הפנימיים של המלגזה (כמו גיר ומנוע) יהיו אירופאים, דבר שקורה לא מעט, מחיר המלגזה יעלה ויכול להגיע עד ל80 אלף שקלים.

  • מה קורה כאשר מדובר במלגזה המיוצרת באירופה? האמינות שלה תהיה גדולה יותר ובניגוד למלגזות הסיניות היא תחזיק מעמד (וערך כספי) לשנים רבות יותר, אך היא גם תעלה בין 90 ל-100 אלף שקלים. פער המחיר גורם לאנשים רבים לקנות בסופו של דבר מסין ולהתפשר על האיכות דבר שלא תמיד יהיה המעשה הנכון.
כמה עולה מלגזה חשמלית

מלגזות מהוות מכשיר מאוד חיוני במקומות עבודה רבים. המלגזה היא רכב שעובד על חשמל או מנוע ואליה מחובר התקן מסוים כגון סל או משטח שמטרתו לסחוב ולהרים משאות כבדים. נהיגה על מלגזה דורשת רישיון מיוחד וזהירות ובטיחות בהליך העבודה. המחיר של המלגזות משתנה מחברה אחת לשנייה, כמו כן הוא תלוי בפרמטרים שונים.

השימוש במלגזות חשמליות עולה מידיי שנה ביחס למלגזות המונעות בדיזל וזאת בגלל הצורך של עסקים להציג מדיניות השומרת על הסביבה. המלגזה החשמלית פועלת עם זיהום אוויר מינימאלי ופחות לכלוך על הקרקע, אך כמה יעלה לקנות אותה ומה משפיע על המחיר?

לצפיה בקטלוג מלגזות חשמליות לחצו כאן

פרמטרים לקביעת מחיר המלגזה

ישנם סוגים שונים של מלגזות. חלק מהמלגזות נעות באמצעות חשמל וכיוון והם ידידותיות לסביבה ולא צורכות דלק הן יכולות להיות יקרות יותר, עם זאת זה שווה את ההשקעה. מצד שני הן קטנות יותר ויכולות לסחוב משאות קטנים יותר. מלגזות שפועלות על דיזל יכולות להיות זולות יותר אך המשקל שהן סוחבות יכול להיות מאוד גדול ולהגיע לכ6 טון! המחיר של המלגזות תלוי גם אם הן מופעלות באופן ידני או באופן מכני. כאשר בוחרים מלגזה צריך לחשוב גם על השימוש שלה. שימוש במלגזות מאוד נפוץ בחקלאות ובעולם התעשייתי, כמו כן במפעלים גדולים. כל מלגזה יכולה לעמוד במשקל מסוים על כן חשוב להעריך טרם הרכישה מה הוא המשקל שהינכם אמורים לסחוב והאם המלגזה יכולה לעמוד בו?

יש מגוון רחב של פרמטרים המשפיעים על המחיר הסופי של המלגזה החשמלית, מלגזון הרמה קטן יכול לעלות החל מ-20 אלף שקלים ואילו מלגזה חשמלית עם משקולת נגדית יכולה להגיע עד למעלה מ-250 אלף שקלים. כמו במלגזה המופעלת על דיזל או גז גם פה יש כמה משתנים כמו כושר הרמה, גובה הרמה, מרכז כובד וסוג מטען, המשפיעים על מחיר המלגזה.

מהם אותם מרכיבים וכיצד הם משפיעים?

מה משפיע על מחיר המלגזה החשמלית?

  • מחיר המלגזה מושפע בעיקר מכושר ההרמה והמפרט הטכני שלה. ככל שהמלגזה תהיה בעל מפרט טכני עשיר יותר כך למעשה היא תעלה יותר, כאשר המחיר יכול להיות בפער ניכר ממלגזות אחרות. למשל, מלגזה עם כושר הרמה של 1.5 טון עשויה לעלות בין 70 ל-80 אלף כאשר מלגזה המרימה 2 טון תעלה כבר בין 90 ל-120 אלף וכן הלאה. ככל שכושר ההרמה גדול יותר כך המחיר שתשלמו יהיה גבוה יותר ולכן חשוב להבין מה הדרישות של העסק שלכם.
  • מלגזות חשמליות מיוצרות בכל רחבי העולם כאשר היצרניות הגדולות נמצאות בסין, אירופה וארצות הברית. מלגזה חשמלית המיוצרת באירופה או בארצות הברית בדרך כלל תהיה יקרה יותר ממלגזה המיוצרת בסין. לשם השוואה מלגזה סינית תעלה בין 70 ל-80 אלף שקלים כאשר מלגזה חשמלית עם מפרט טכני דומה באירופה תעלה בין 80 ל-130 אלף שקלים.
  • חשוב לזכור שישנם אביזרים שיוסיפו משמעותית למחיר המלגזה החשמלית כגון, תא מפעיל סגור או פתוח, גובה תורן הרמה, סוג הגלגל, ארוך קלשונים ועוד. כמו כן מלגזות המרימות משקלים כבדים יותר יהיו יקרות יותר ויכולות גם להגיע ל-250 אלף שקלים ומעלה.

השוואת מחירי מלגזות

בכדי לבדוק מחירים ראליים של מלגזות ולעשות השוואה כדאי להיעזר באינטרנט. ההתפתחות של עולם האינטרנט והן של הטכנולוגיה הביאה לריבוי אתרים שעוסקים בבנייה ובפיתוח ציוד מכני הנדסי. על כן ניתן למצוא באינטרנט מידע רב אודות הנושא. ניתן לעשות השוואת מחירים בנושא מלגזות במנועי חיפוש המיועדים במיוחד לכך. כמו כן ניתן לחפש חברות שעוסקות בייצור והשכרת מלגזות ולבדוק מה המחירים שהן מציעות. חברות מסוימות יכולות להיות יקרניות בעקבות מוניטין ובלי צדק בעוד אותו מוצר יכול להימכר או להישכר במחיר מוזל במיוחד. רצוי לעשות סקר שוק מעמיק טרם בוחרים מלגזה.

מלגזון מפעיל הולך

בחללי התעשייה השונים קיים שימוש רחב בכלים המאפשרים העמסה וניוד קל ונוח של סחורות שונות. אחד מהכלים בהם עושים שימוש רחב הוא מלגזון מפעיל הולך, כשגם כלי זה ניתן לרכישה באתר של "צ'פניק".

מלגזון מפעיל הולך, המוכר גם בשם מכונה ניידת רגלית, הינו עגלת משטחים המופעלת באמצעות אדם שמפעיל אותה מחלקה האחורי. מדובר בכלי קל לתפעול המיועד לעבודה בחללים צרים וצפופים, שבהם שימוש במלגזה מונעת לא תמיד אפשרי.

במה נבדל מלגזון מפעיל הולך משאר המלגזות המסורתיות?

מלגזון מפעיל הולך מהווה כלי השונה בשימושו ובמראהו לעומת המלגזות המסורתיות. למלגזון, לעומת אותן מלגזות, אין מפעיל המשמש כנהג ומכאן שאין בכלים אלו תאים המיועדים לישיבה של נהג.

במלגזון מפעיל הולך, האדם שמפעיל את הכלי נמצא, כאמור, בחלקו האחורי של הכלי ומנווט אותו באופן ידני באמצעות ידית המחוברת למשטח העמסה. בכלים אלו אין יכולות תמרון הקיימות במלגזות מסורתיות ולא ניתן להאיץ אותן לרמות שונות של מהירות.

לצד ההבדלים בין המלגזון למלגזות מסורתיות, לכלי זה יכולת העמסה, פריקה וטעינה הכוללת טווחים הדומים ליכולות של המלגזות המסורתיות, כשהיתרון היחסי שלהם, כאמור, הינו ביכולת לתפעלם בחללים צרים וצפופים.

היכן ניתן להפעיל מלגזון מפעיל הולך?

למלגזון מפעיל הולך מגבלות הנוגעות למקומות בהם ניתן להפעילו וזאת בדומה לתקנות הפעלה הקיימות לכלי צמ"ה אחרים. בכל הנוגע לתפעולו של הכלי מחוץ לשטחי התעשייה והמפעלים, ההפעלה מותרת במספר מוקדים.

המוקד הראשון המאפשר את הפעלתו הוא ברדיוס של 500 מטרים בסמוך למפעל. הרציונל המאפשר הפעלתו ברדיוס זה, בא לתת מענה למקרים בהם יש צורך בטעינה, פריקה והעמסה של ציוד המגיע לחללי תעשייה ומפעלים, כשאת אותו ציוד לא ניתן להכניס לשטחי התעשייה והמפעלים ומכאן שיש צורך לצאת עם מלגזון מפעיל הולך מחוץ לשטח המפעל ולעשות בו שימוש.

מרחב נוסף מחוץ למפעל המאפשר הפעלה של מלגזון מפעיל הולך, מתאפשר בדרך עירונית. מדובר על דרכים הנמצאות בתחום השיפוט של עיריות ורשויות מקומיות, כשלא פעם ניתן למצוא דרכים אלו במרחבים בהם קיימים חללי תעשייה ומפעלים קטנים ובינוניים. הכניסה לדרך עירונית מסומנת בתמרור 424 – אזור דרכים עירוניות והיציאה מדרך זו מסומנת בתמרור 425 – קצה אזור דרכים עירוניות.

בדרכים עירוניות רבות קיימת, באופן טבעי, תנועה ערה של הולכי רגל ושל כלים שאינם מוגדרים ככלי רכב. מכאן, שגם שימוש במלגזון מפעיל אפשרית בדרכים אלו, כשהפעלת המלגזון נעשית תחת מגבלת המהירות המותרת וזאת תוך דרישה מהמפעילים לנקוט במשנה זהירות בעת שינוע הכלי.

הפעלת מלגזון מפעיל הולך מתאפשרת גם במקומות וחללים שהוגדרו כמקומות בהם מטרת ביצוע פרויקט העבודה מצריך שימוש באותו מלגזון. במקרים אלו, השימוש במלגזון ושאר כלי צמ"ה שונים מתאפשר לאחר שאותם חללים ואזורים הוגדרו כאזורים בהם מתקיים פרויקט העבודה, דוגמת עבודות הנעשות בבנייה והקמה של אולם ספורט בשטח שיועד לכך.

מפעילי מלגזון מפעיל הולך מודעים לתקנה כי הפעלת המלגזון בדרכים אחרות, שבהן הפעלתו מייצרת סכנה והפרעה משמעותית לתנועת הולכי רגל וכלי רכב הינה אסורה בתכלית האיסור. לצד זאת, על המפעילים וממונה הבטיחות לזכור כי לאותם כלים גלגלים המיועדים להפעלה יומיומית על גבי בטון מוחלק.

שימוש במלגזון מפעיל הולך על גבי משטחים אחרים עלול להוביל להתהפכות של המלגזון והמטען שנמצא עליו וליצירת שחיקה של גלגלי הוולקולן (גלגלים להם ציפוי המאפשר להם לעמוד תחת שחיקה ועומסים ברמות גבוהות).

הכשרת מפעיל המלגזון

ברכישה של מלגזון מפעיל הולך, מחויבות כלל החברות שמוכרות כלים אלו לספק ללקוחותיהם ספר מפעיל בעברית. ההחלטה ליצור ספר מפעיל בעברית לכל דגם של מלגזון נכנסה לתוקף עוד בשנת 1999, כשעל מפעילי המלגזון להכיר וללמוד את ספר המפעיל וזאת כחלק מהדרישה בסעיף 25 בדיני התעבורה בה מצוין כי "לא ינהג אדם ברכב אלא אם הוא בקי בהפעלתו ובשימוש בו".

דילוג לתוכן